Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kod otoka Sulawesi potonuo brod, poginulo 30 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U potonuću manjeg putničkog broda kod grada Bau Bau na otoku Sulawesiju, prema zadnjim podacima poginulo je najmanje 30 osoba.

"Do sada smo pronašli 30 mrtvih tijela", rekao je za dpa šef
spasilačke ekipe Roki Asikin. "Većina tijela bila je zarobljena u trupu broda, no dobra je vijest da smo iz mora uspjeli spasiti 125 preživjelih", kazao je.

Pročitajte i ovo Napušteni auti na otoku Drvenik Veli - 6 veliki problem FOTO Dalmatinski otok postao groblje automobila, policija počela uklanjati napuštena vozila Ilustracija Mještani ljutiti Kako je mali hrvatski otok postao skladište starih automobila: "Apeliram na odgovorne..."

 "Prema prvim rezultatima istrage, brod se potopio jer su putnici nagrnuli na jednu stranu, zbog čega se previše
nagnuo, što je uzrokovalo njegovo prevrtanje", izvijestili su iz
ministarstva.

Brod Acita 03 plovio je na relaciji Wakatobi - Bau Bau, a potonuo je u četvrtak navečer na području udaljenom samo 500 metara od obale. Lokalni ribari i stanovnici izjavili su kao su kasno navečer čuli pozive u pomoć. Bau Bau je smješten oko 1.500 kilometara sjeveroistočno od glavnoga grada Džakarte.

"Nemamo popis putnika, no sigurni smo da se na njega ukrcalo previše osoba. Rečeno nam je da je na Aciti 03 bilo gotovo 200 ljudi, a maksimalni kapacitet brodice je 35 putnika. Nastavljamo potragu za preživjelima. Za sada nestalima smatramo 30 putnika", kazao je Asikin.

Ovakve nesreće česte su u Indoneziji, zemlji koja se prostire na širokom arhipelagu što ga čini više od 17.000 otoka. Prijevoz s jednog otoka na drugi vrlo je popularan, jer je jeftin u toj siromašnoj zemlji koja broji više od 230 milijuna stanovnika. Rijetkost je da trajekti i brodice nisu prenapučeni putnicima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene