Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Brod pod nizozemskom zastavom spasio je 241 imigranta nakon što se njihov drveni brod nasukao oko 50 kilometara od grčkog otoka Krfa dok obalna straža traga za još 22 nestala, objavila je obalna straža.


Grčka je postala glavni ulaz u Europsku uniju za ilegalne migrante i tražitelje azila. U proteklih godinu dana migranti sve više biraju sigurniju kopnenu rutu preko Turske umjesto preko mora.

Vezani članci Afganistanski vojnici/Ilustracija (Foto: AFP) Afganistanska vlada pustit će iz zatvora 1500 talibana u svrhu primirja – Talibani žele više boraca na slobodi Prijeti li nam nova migrantska kriza? - 5 Jačanje pritiska: Iz kojih sve zemalja dolaze migranti i koliko je doista čvrsta istočna granica Hrvatske?

Spašeni migranti su svi dobro i kažu da su Afganistanci, kazao je dužnosnik obalne straže koji je želio ostati anoniman.

>> Buzet: Afganistanci uhićeni u pokušaju ilegalnog prijelaza granice

Procjenjuje se da oko pola milijun ilegalnih imigranata i tražitelja azila živi u toj mediteranskoj zemlji koja ima oko 11 milijuna stanovnika i sve je veći broj onih koji pokušavaju doći do EU kroz Grčku. (Hina)