Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pozicija se nije promjenila'

Kirgistan ne mijenja odluku o zatvaranju američke baze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kirgistan nije promijenio mišljenje o zatvaranju posljednje preostale američke zračne baze u središnjoj Aziji, rekao je u petak glasnogovornik kirgistanskog predsjednika Kurmanbeka Bakijeva.

'Pozicija se nije promijenila', rekao je glasnogovornik. Jedan visoki američki dužnosnik rekao je kako Washington vidi priliku da se izbjegne zatvaranje zračne baze Manas. Kirgistan je prošli mjesec odlučio zatvoriti tu zračnu bazu jer je od Rusije dobio paket pomoći vrijedan dvije milijarde dolara.

Pročitajte i ovo Ilustracija na obali Crnog mora NATO povlači potez koji će sigurno razbjesniti Putina Ilustracija vlada donijela odluku Dobre vijesti za vozače: Niže cijene goriva od utorka

'Mi još razgovaramo s Krigistanom kad je u pitanju baza u Manasu', rekao je taj američki dužnosnik koji je želio ostati anoniman. 'Obavijestili su nas o zatvaranju i žele nestanak američkih baza u Kirgistanu, ali ta priča još nije gotova'. Na pitanje je li moguć novi sporazum o bazi u Manasu, rekao je: 'Moguć je'.

>> Kirgistanski parlament za odlazak Amerikanaca

'I SAD ima druge opcije. Bazu u Manasu smatramo korisnom, ali (zatvaranje) nam neće bitno smanjiti mogućnost da opskrbljujemo snage u Afganistanu. Ima i drugih opcija kad su baze u pitanju', rekao je. Kremlj tvrdi kako nije vršio pritisak na Kirgistan da zatvori američku bazu, ali diplomati tvrde da službena Moskva želi ojačati svoj politički i diplomatski utjecaj na bivše sovjetske republike središnje Azije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene