Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo jedan zastupnik suzdržan

Kirgistanski parlament za odlazak Amerikanaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kirgistanski parlament izjasnio se danas za odlazak snaga međunarodne koalicije pod vodstvom Sjedinjenih Država koje djeluju u Afganistanu a smještene su u bazi Manas na području Kirgistana.

Gotovo svi zastupnici izjasnili su se za njihov odlazak (80 za, 1 protiv, 1 suzdržan), javlja AFP. Prošli mjesec kirgistanski parlament dao je zeleno svjetlo za odlazak američkih snaga koje se nalaze u toj bazi, ali se nije izjasnio o ugovorima o upotrebi baze koji su na snazi s 11 drugih zemalja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Drama u Kirgistanu Prosvjednici upali u parlament, gorjeli automobili. Policija ih rastjerala vodenim topovima i šok-bombama Slika nije dostupna Ključni izbori Mala država prava je iznimka u središnjoj Aziji - Hoće li joj uspjeti ono što nikako ne polazi za rukom njezinim susjedima?

U bazi se sada nalazi oko tisuću vojnika, uglavnom Amerikanaca, ali i mali francuski i španjolski kontingenti. Manas je prijelaz za vojnike koji dolaze u Afganistan ili odlaze iz te zemlje. Kroz tu bazu prošlo je blizu 170.00 ljudi iz Velike Britanije, Hrvatske, Njemačke, Litve, Poljske i Španjolske
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene