Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Službenicima jedne kineske regije rečeno je da moraju popušiti 250.000 kutija cigareta domaće proizvodnje godišnje ili će im se početi naplaćivati kazne, izvjestili su lokalni mediji.


Političari provincije Hubei naredili su državnim službenicima da godišnje moraju popušiti 230.000 kutija cigareta koje su proizvedene upravo u Hubeiju. Odjeli koji nisu ispunili te kriterije bit će kažnjeni.

Vezani članci Ministar Zdravko Marić Marić otkrio koliko bi kutija cigareta mogla poskupjeti. O mjerama pomoći za poduzetnike: "Vrlo vjerojatno će biti nastavljene..." Cigarete, ilustracija Loše vijesti za pušače: Uskoro poskupljuju cigarete i duhan

‘Regulacija će potaknuti lokalnu ekonomiju kroz porez na cigarete’, rekao je Chen Nianzu, član tima za nadziranje tržišta. Mjere bi mogle također pomoći lokalnoj industriji duhana koja zbog susjednih regija osjeća veliki financijski pritisak.

Kina broji 350 milijuna pušača, od kojih svake godine umre milijun zbog bolesti povezanih s tom ovisnošću. Čak 50 posto liječnika muškaraca su pušači.