Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kina: Više od 5 000 inspektora krenulo u kontrolu mliječnih proizivoda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina je poslala više tisuća inspektora u danonoćnu kontrolu mliječnih proizvoda, objavili su u ponedjeljak službeni mediji u trenutku kada iz cijelog svijeta stižu upozorenja na prehrambene proizvode iz Kine zaražene melaminom.

Više od 5.000 inspektora uputila je Uprava za nadzor kakvoće u cijelu zemlju kako bi jamčili ispravnost mliječnih proizvoda, izvijestio je Dnevni list naroda. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U sklopu programa Ministarstva poljoprivrede Školarcima besplatno voće i povrće te mlijeko i mliječni proizvodi Slika nije dostupna Vrlo zanimljivo... Znate li da je sir odgovoran za jedno od najvećih čuda u ljudskoj povijesti?

>> Kina: Kontaminirano mlijeko u prahu usmrtilo i četvrtu bebu

Inspektori trebaju provjeriti da svi mliječni proizvodi odgovaraju normama kakvoće, precizira organ kineske Komunističke partije.

To je posljednja mjera koju je poduzela Kina kako bi obuzdala skandal koji je izbio kada je otkriveno da mlijeko u prahu za dojenčad sadrži melamin.

Dodavanje te toksične tvari u mlijeko u prahu prikazuje određeni proizvod bogatijim proteinima. To mlijeko u prahu izazvao je smrt četvoro dojenčadi u Kini kao i oboljenja više od 53.000 djece.

Skandal je izazvao masovna povlačenje proizvoda na bazi kineskog mlijeka u cijelom svijetu.

Prošlog tjedna su u Pekingu zabilježena 382 nova slučaja trovanja melaminom, koji može izazvati zatajenje bubrega, piše dnevni listz Vijesti iz Pekinga.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene