Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kina: Kontaminirano mlijeko u prahu usmrtilo i četvrtu bebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još je jedno dijete, četvrto do sada, umrlo u Kini od posljedica konzumiranja kontaminiranog mlijeka u prahu, izvijestila je na svojim internetskim stranicama lokalna uprava zapadne regije Xinjiang.

U pokrajini Gansu na sjeverozapadu zemlje iz istog su razloga prije nekoliko tjedana umrle dvije bebe, a u istočnoj pokrajini Zhejian jedna beba.

Pročitajte i ovo Dino Goleš i Sanja Martić Biočina - 4 Za Dnevnik Nove TV Liječnica o slučaju napuštene bebe: "To je učinjeno pod tim nabojem..." Beba u Zaprešiću - 1 Za Dnevnik Nove TV Stanje bebe pronađene u Zaprešiću bilo je kritično, liječnik koji ju je spasio tvrdi: "Ovakvo nešto ne pamtimo. Bio je to velik šok"

Od posljedica konzumiranja kontaminiranog mlijeka stvaraju se bubrežni kamenci otkriveni kod čak 6.244 kineskih beba, a kineske vlasti svakodnevno izvješćuju o novim slučajevima.

>> Troje kineske djece umrlo od zaraženog mlijeka u prahu

>> Kina: Zbog mlijeka u prahu oboljelo 1200 beba, 53 u kritičnom stanju

Istraga na nacionalnoj razini pokrenuta je protekli tjedan, kad je otkriveno da tvrtka Sanlu na tržište šalje mlijeko u prahu za dojenčad u kojemu su pronađeni tragovi melamina, kemijske tvari koja može prouzročiti stvaranje bubrežnih kamenaca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene