Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kina traži ukidanje počasti Dalaj Lami u SAD-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina je zatražila od SAD-a da otkaže susret američkog predsjednika Georgea W. Busha i Dalaj Lame, kao i uručivanje najvišeg civilnog priznanja američkog kongresa tibetanskom duhovnom vođi.

"Već smo prosvjedovali nekoliko puta kod Amerikanaca i pozivamo ih ponovno da isprave pogrešku i otkažu predviđenu svečanost", kazao je novinarima glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Liu Jianchao.

Pročitajte i ovo Changfeng Hospital Strašne snimke VIDEO Dramatične snimke požara u bolnici, poginulo 29 osoba: Vezali su posteljinu i spuštali se niz zgradu Dalaj Lama i Lady Gaga Ups! VIDEO Dalaj Lama pipka Lady Gagu: Nakon što je molio dječaka da mu siše jezik, sada iscurila još jedna problematična snimka

On je ocijenio da uručivanje Zlatne medalje američkog Kongresa, kao i predviđeni susreti, "teško krše temeljna načela međunarodnih odnosa, vrijeđaju osjećaje Kineza i predstavljaju grubo uplitanje u kineske unutarnje poslove".

Dalaj lama se od 1959. godine i kineske intervencije u Tibetu nalazi u izbjeglištvu. Kina Dalaj Lamu smatra separatistom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene