Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kina: Sve manje nade za 181 rudara u poplavljenom rudniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Očajnički napori da se spasi 181 kineski rudar iz dvaju okna u rudniku ugljena u koja su prodrli voda i mulj, imaju sve manje izgleda za uspjeh, a čelnik službe za sigurnost rudnika je izjavio je da njegovi vlasnici nisu na vrijeme upozorili na opasnost.

Rudari su zatočeni pod zemljom od petka, kada je popustio riječni nasip i voda prodrla u dva rudarska okna - u glavno u kojemu su zarobljena 172 rudara i susjedno u kojemu ih je devet.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MINISTRICA NA KONFERENCIJI Objavljeni prvi rezultati istrage pogibije rudara u rudniku Soko: Nije bilo eksplozije Slika nije dostupna U kineskom rudniku poginulo 17 rudara

Drama zbog nesretnih rudara u istočnoj pokrajini Shandong pretvorila se u ispit ionako uzdrmanog povjerenja u vladina obećanja da će pojačati sigurnost u rudnicima u kojima gine najveći broj rudara u svijetu.

Dužnosnici su obećali da će nastaviti ispumpavati vodu iz okna, ali je čak i državna novinska agencija Xinhua objavila da je sve manje nade da su rudari živi.

Rodbina rudara kritizirala je upravu tvrtke Huayuan koja upravlja većim oknom, da nije učinila ništa da zaštiti radnike od nabujale vode, da nije obavijestila rodbinu te da pokušava skinuti sa sebe odgovornost proglasivši nesreću "prirodnom katastrofom".

Samo u prvih šest mjeseci ove godine u kineskim ugljenokopima život je izgubilo više od dvije tisuće rudara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene