Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestao prije četiri dana

Misterij nestalog zrakoplova: U potragu krenuli i satelitima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina je rasporedila deset svojih satelita koji bi trebali pomoći u potrazi za Boeingom 777 kompanije Malaysia Airlines koji je nestao prije četiri dana, piše u utorak službeni tisak.

Sateliti koji se kontroliraju iz baze Xian na sjeveru zemlje, koristit će visoku rezoluciju i druge tehnologije kako bi "poduprli potragu i operacije spašavanja zrakoplova Malaysian Airlinesa", stoji u tekstu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potraga za nestalim Boeingom 777 Australski premijer: Možda ćemo tražiti dugo, ali mi ćemo to i činiti Slika nije dostupna Nestali Boeing Novozelandski patrolni avion uočio nove predmete na području nove potrage

Gotovo trećina od 239 putnika i članova posade leta MH370 iz Kuala Lumpura za Peking bili su kineski državljani. Ako se tragedija potvrdi, bit će to druga najveća zračna nesreća za Kinu.

Istražitelji objavili: Dva sumnjiva putnika sliče na Marija Balotellija!

Ekipe iz deset zemalja angažirane su u operacijama potrage. One brodovima i zrakoplovima pretražuju more oko Malezije i južnog Vijetnama dok se govori da je uzrok pada zrakoplova možda bila bomba ili pokušaj otmice.

Kina je zatražila od Malezije da ubrza potragu za zrakoplovom.

Kineski sateliti trebali bi pomoći i u praćenju vremenskih prilika, komunikaciji i operacijama potrage u području gdje je zrakoplov nestao. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene