Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zanimljiv hibrid

Kina planira istraživanje svemira podići na novu razinu - i to ovom letjelicom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina planira podići istraživanje svemira na novu razinu te razvija novu 'svemirsku letjelicu' koja bi mogla poletjeti s piste i letjeti nadzvučnom brzinom i prije nego ode u svemir.

Iza projekta stoji kineska korporacija CATSC koja će napraviti hibrid zrakoplova i svemirske letjelice koji će putovati između piste i orbite nadzvučnim brzinama, javlja RT.

Pročitajte i ovo Filipinski ratni brod Odnosi su na prekretnici Proključalo na Dalekom istoku, SAD je spreman intervenirati: "Nitko nas neće pokoriti, odgovorit ćemo na napade" Jemenski hutisti, ilustracija Zaustavit će rezolucije UN-a Hutisti u Omanu postigli dogovor s moćnim saveznicima: Njihove brodove neće napadati

Razvoj i testiranje odvijat će se u idućih tri do pet godina, a prva uporaba bi, prema procjenama, trebala biti 2030. godine.

Letjelici će biti opremljena s nekoliko vrsta motora koji će joj omogućiti horizontalno polijetanje i let nadzvučnom brzinom kroz atmosferu, a kad uđe u orbitu prebacit će se na raketne motore.

Letjelica će se moći ponovno koristiti, što će smanjiti trošak svemirskih putovanja.

Inženjer CASTC-a Yang Yang je rekao da bi se nova letjelica mogla koristiti i za svemirski turizam, izvijestila je kineska državna televizija CCTV.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene