Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kineski konglomerat Fosun, vlasnik Club Meda, izgubio je svaki kontakt sa svojim predsjednikom, a moguće je da je taj "nestanak" povezan s istragom koju protiv Gua Guangchanga vode vlasti, izvješćuju u petak agencije pozivajući se na časopis Caixin.


Kineski mediji također javljaju da su dionice svih podružnica konglomerata danas suspendirane na burzama u Šangaju i Hong Kongu. Caixin, pozivajući se na anonimne izvore, prenosi da se od četvrtka "ne može stupiti u kontakt" s Guom, 48-godišnjim milijarderom, jednim od najbogatijih ljudi u Kini.

Milijarder pokušava smiriti skandal - ali se ne ispričava

Vezani članci Izgubljeni u prijevodu (Foto: thechive.com) - 1 Pokušali su prevesti natpise, ali na kraju su samo dobro nasmijali turiste Pripreme za promjene kineskog ustava (Foto: Dnevnik.hr) - 6 Prijelomni dan za Kinu: Hoće li Xi Jinping postati doživotni predsjednik?

Internetski portal Sohu javlja da je milijarder priveden na ispitivanje u vezi istrage o korupciji, a da je na meti istražitelja Ai Baojun, zamjenik gradonačelnika Šangaja, te de se oslobađanje Guangchanga očekuje u nedjelju.

Glasnogovornica Fosuna Tina Law je odbila komentirati njegov "nestanak", kratko priopćivši da "Fosun normalno nastavlja s radom". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook