Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmanje 66 osoba je poginulo, a desetak je nestalo nakon što su obilne padaline izazvale poplave i pokrenule brojna klizišta u južnim i jugozapadnim dijelovima Kine, objavili su u četvrtak kineski mediji.


Više od 95 tisuća ljudi je evakuirano, javila je kineska državna agencija Xinhua. Fotografije objavljene na društvenim mrežama prikazuju prizore poplava i brojnih gotovo potpuno potopljenih vozila u velikom gradu Guangzhouu na jugu zemlje.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija Objavljeni šokantni podaci: Hrvatska je danas po ukupnom broju zaraženih koronavirusom prestigla - Kinu Koronavirus u svijetu Jedna od najpogođenijih zemalja ima najmanje slučajeva od srpnja, na istoku se uvode nove mjere: ''Naši napori suočavaju se s krizom''

Ministarstvo za civilna pitanja objavilo je da je 5.200 kuća srušeno u poplavama i klizištima, dok je više od 74 tisuće objekata oštećeno u pogođenim područjima, prenijela je Xinhua. Izravne materijalne štete procjenjuju se na najmanje 800 milijuna dolara, objavilo je ministarstvo. (Hina)