Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kina i Francuska učvršćuju suradnju oko klimatskih promjena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina i Francuska potpisale su u ponedjeljak u Pekingu zajedničku izjavu o jačanju njihove suradnje na području okoliša i klimatskog zatopljenja, u prigodi posjeta predsjednika Nicolasa Sarkozyja Kini.

Prema tom dokumentu, prvom takvom koji je Kina potpisala s nekom zemljom, dvije zemlje će uvesti redovite konzultacije jednom na godinu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ubrzane klimatske promjene Razina mora 2100. viša za 1,6 metara? Slika nije dostupna 50 godina 'Spašavanje planeta zahtijevat će izniman angažman'

"Kina nikad dosad nije postupila na sličan način", istaknuo je
francuski predsjednik nakon potpisivanja deklaracije koja pokriva široka područja suradnje i predviđa suradnju na polju tehnologije radi štednje i obnove energije.

Poticat će se osnutak zajedničkih poduzeća, napose što se tiče održivog razvitka.

Kina je postala jedan od najvećih onečišćivača planeta i na dobrom je putu da zamijeni SAD kao najvećeg ispuštača stakleničkih plinova.

Azijski div, za razliku od razvijenih zemalja potpisnica protokola iz Kyota, ne želi smanjiti količinu ispuštenih stakleničkih plinova i predbacuje na bogate zemlje "povijesnu odgovornost" za onečišćenje atmosfere.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene