Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čini se da diktator ima fobiju od vlastitog povrća.


Kao da nismo čuli dovoljno bizarnih informacija o sjevernokorejskom vođi Kim Jong-unu, a sada slijedi nešto gotovo nevjerojatno. Daily Mail naime piše kako je ovaj diktator postao toliko paranoičan da će ga netko pokušati otrovati, da je naredio provjeru svake sitnice koja bi se trebala naći na njegovom jelovniku.

Vezani članci Kim Jong Un Više eksplozija u Sjevernoj Koreji? Svjetski mediji pišu da je poginulo 15 ljudi Kim Jong Un I to se dogodilo: Koronavirus ušao i u najzatvoreniju zemlju na svijetu, Kim proglasio izvanredno stanje

Sada znanstvenici provjeravaju primjerice svaki list salate koja raste u njegovom vrtu, i sva hrana ide pod mikroskop prije nego završi na tanjuru Kim Jong-una.

Kim Jong Un pobjesnio zbog kornjača: Smaknuo vođu farme jer se nije 'brinuo' o njima

Neimenovani izvor rekao je kako je složeni proces provjere hrane rezultat fobije njihovog diktatora čak i od povrća koje se uzgaja samo za njega.

'Mikroskopom se provjerava ima li u povrću eventualnih klica, toksina ili drugih štetnih elemenata', rekao je izvor blizak radnicima s farme za medije. Na farmi na kojoj se uzgaja hrana zaposleni su isključivo članovi obitelji diktatora, koji se prethodno moraju obrazovati za liječnike da bi smjeli raditi na farmi koja je još 1980. izgrađena za Kim Jona II.

I za vrijeme njegove vladavine strogo se provjaravao uzgoj povrća, no provjere su tek sada postale itekako striktne.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook