Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rijetko u medijima

Kim Jong-Un hvalio kozmetiku u Sjevernoj Koreji, ali svu pozornost mu otela lijepa supruga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjevernokorejski vođa Kim Jong-Un posjetio je tvornicu kozmetičkih proizvoda u pratnji supruge i njegove utjecajne sestre i ustvrdio da se radi o proizvodima čija je kvaliteta na visokoj razini, izvijestila je u ponedjeljak službena novinska agencija KCNA.

Tijekom "orijentacijskog posjeta na terenu" tvornici u Pjongjangu, Kim Jong-Un je nahvalio proizvode "međunarodne razine" koji omogućuju "ispunjenje sna žena koje žele biti najljepše".

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta" Kim Jong Un - 2 Jeziva poruka "Rat je neizbježan": Kim Jong-un poručio da nema izbora te naredio vojci da pripremi nuklearne bombe, ako budu potrebne

KCNA je objavila fotografije tog posjeta sjevernokorejskog vođe, zajedno s njegovom sestrom Kim Yo-Jong, visokom dužnosnicom jedine stranke u zemlji, i suprugom Ri Sol-Ju u cvjetnoj haljini.

Kim Yo-Jong i Ri Sol-Ju se smatraju najutjecajnijim ženama u toj duboko patrijarhalnoj zemlji. Od dolaska na vlast Kim Jong-Una u prosincu 2011., one ga često prate tijekom službenih posjeta, dok su se njihove prethodnice rijetko pojavljivale u javnosti.

Ri, bivša pjevačica poznata po ukusu za visoku modu, ima troje djece s Kim Jong-Unom. Sestra sjevernokorejskog vođe, uskoro 30-godišnjakinja, upravo je promaknuta u politbirou partije, tijelu koje donosi odluke i kojim predsjeda njezin brat.

Brat i sestra su rođena u braku preminulog vođe Kim Jong-Ila i njegove treće supruge, bivše plesačice Ko Yong-Hui. U tvornici su se divili mozaiku sa slikom njegova oca ispod kojeg piše: "Ponuditi našem narodu najbolje kozmetičke proizvode".

Obitelj Kim vlada Sjevernom Korejom od 1948. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene