Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve je zabranjeno

Kim Jong Un dao pogubiti dužnosnike zbog gledanja sapunica?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo dosad u 2014. godini, Sjeverna Koreja je javno smaknula 50 javnih i vojnih dužnosnika, prenosi južnokorejska obavještajna agencija.

Žrtve čistki Kim Jong Una uključuju i 10 članova Radničke partije, koji su smaknuti strijeljanjem, zbog gledanja južnokorejskih sapunica na televiziji, prenosi Telegraph. Od drugih razloga tu su i primanje mita te ženskarenje, tvrdi navedena južnokorejska obavještajna agencija.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta" Kim Jong Un - 2 Jeziva poruka "Rat je neizbježan": Kim Jong-un poručio da nema izbora te naredio vojci da pripremi nuklearne bombe, ako budu potrebne

Mnogi od tih dužnosnika bili su bliski tetku Kim Jong Una, Jang Song-thaeku, koji je uhićen i smaknut još u prosincu 2013. godine zbog zločina protiv države. Čistka Jangovih saveznika pokazuje da Kim Jong Un ne želi nikakvu naznaku konkurencije te da gradi vlastitu bazu moći.

Otkriven misterij 'nestanka' Kim Jong Una: Evo gdje je bio 40 dana!

Prebjezi iz Sjeverne Koreje za Telegraph tvrde da su južnokorejski i kineski TV programi široko dostupni u Sjevernoj Koreji te da se njima često trguje na crnom tržištu.

Sjevernokorejske vlasti ne uspjevaju zaustaviti dotok informacija iz svijeta u tu zemlju, jer zabrana korištenja elektroničkih uređaja i mobitela, koji se vrlo lako mogu sakriti, ne funkcionira onako kao što to Kim Jong Un želi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene