Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prekršili gradsku uredbu

Kazna zbog humanosti: Među 12 optuženih zbog dijeljenja hrane beskućnicima i 14-godišnji dječak

Dobili kazne zbog davanja hrane beskućnicima (Foto: Homelessness News San Diego/Facebook)
Dobili kazne zbog davanja hrane beskućnicima (Foto: Homelessness News San Diego/Facebook) Foto: Homelessness News San Diego/Facebook
Protiv 12 osoba, uključujući i 14-godišnjeg dječaka, podignuta je optužnica zbog davanja hrane beskućnicima u kalifornijskom gradu El Cajon. Time su, stoji u optužnici, prekršili uredbu o zabrani dijeljenja hrane na javnim mjestima.

Grupa ljudi prosvjedovala je u nedjelju u El Cajonu protiv uredbe koju su vlasti u Kaliforniji donijele u strahu od širenja hepatitisa A. Beskućnicima su dijelili hranu, odjeću i pribor za higijenu, a potom je stigla policija i podijelila im pozive za sud.

Pročitajte i ovo Kineske bolnice pod pritiskom zbog vala oboljele djece - 1 Zabrinjavajuće Pretrpane bolnice u Kini podsjećaju na početak COVID-a: Oni tvrde da nije ništa zabrinjavajuće, ali... Ilustracija Strahuje se od širenja Smrtonosni "virus krvavih očiju" prvi put zabilježen u ovoj europskoj zemlji: Cjepiva nema, a stopa smrtnosti je jeziva

Hepatitis A se može prenijeti dodirivanjem kontaminirane hrane ili predmeta.

Nedavna pojava virusnih bolesti uzela je danak na populaciji beskućnika u Kaliforniji. Oni su naime, najviše izloženi riziku ponajviše zbog nehigijenskih uvjeta u kojima žive.

Uredba kojom se zabranuje dijeljenje hrane na javnim mjestima u El Cajonu donesena je u listopadu prošle godine. Vlasti kažu kako je to sigurnosna mjera protiv hepatitisa A, no protivnici tvrde kako su time nepošteno kažnjeni beskućnici.

Poziv za sud dobio je i 14-godišnji Ever Parmley koji je bio među volonterima.

"Dijelio sam hranu i prišao mi je policajac i rekao da stanem sa strane", ispričao je dječak za NBC San Diego.

Dobili kazne zbog davanja hrane beskućnicima (Foto: Homelessness News San Diego/Facebook) Dobili kazne zbog davanja hrane beskućnicima (Foto: Homelessness News San Diego/Facebook) Foto: Homelessness News San Diego/Facebook

Gradski vijećnik Ben Kalasho je rekao kako je hranjenje beskućnika u gradskim parkovima "loša ideja" dok traje epidemija hepatitisa A.

"Možete otići tamo, pokupiti ih i odvesti svojoj kući, nahraniti ih i okupati i dati im smještaj ako stvarno želite pomoći", rekao je Kalasho.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene