Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velike investicije

Katar u Grčku ulaže milijardu eura!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Katar se obvezao investirati milijardu eura u grčko malo i srednje poduzetništvo, najavljeno je to na konferenciji za novinare u Dohi prilikom posjeta grčkog premijera Antonisa Samarasisa Kataru.

Na konferenciji za novinare koju su zajedno održali grčki premijer i njegov katarski kolega te tamošnji ministar vanjskih poslova Hamad bin Jassem bin Jabor Al Thani najavljeno je da će Katar i Grčka uložiti milijardu eura u malo i srednje poduzetništvo u Grčkoj. Ali, podatak o tome kada će se početi s investicijama ove laskave svote novca, nije još poznat.

Pročitajte i ovo Snažan potres pogodio Grčku Magnitude 5,7 Dva snažna potresa pogodila Grčku: "Bilo je kao da se kuća vrti u krug" Andrej Plenković Ususret izborima Nova prilika za pokazivanje: Plenković svečano uručio ugovore

Kako bi prikupila inače potreban novac da se izvuče iz gospodarske krize u kojoj se nalazi, Grčka trenutačno privatizira velik dio državne imovine. Šeik Hamad rekao je da će Katar uložiti milijardu eura u zajednički fond za grčko poduzetništvo ako i Grčka učini isto. Sličan je dogovor Katar postigao i Italijom krajem prošle godine.

>> Grčki parlament istražuje bivšeg ministra financija

Samaras je slijedom toga kazao da bi Grčka mogla biti značajna poveznica između Bliskog istoka i Europe u područjima poput bankarstva i građevine. 'Naša zemlja nudi važne mogućnosti za investicije. Proživjeli smo dramatičnu krizu, ali zbog toga smo mudriji, odlučniji i jači', rekao je Samaras, piše Ekathimerini.

'Mi preferiramo direktne odnose s Vladom. Smatramo da je to brže i praktičnije. Danas je teško naći ozbiljnog investitora. Mi smo ozbiljan investitor i prijatelj Grčke. Najefikasniji način jest da se napravi pravedan i direktan dogovor', kaže šeik. U skladu s tim, mnoge investicije o kojima su razgovarali odnose se na konkretne kompanije, a ne državu u cjelini koja bi potom raspodjeljivala novac.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene