Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kapetanu kruzera Costa Concordia, u čijem je nasukavanju pokraj talijanskog otočića Giglio poginulo više od 30 ljudi, žao je zbog katastrofe koja se dogodila, ali i dalje smatra kako nije kriv za ubojstva i izazivanje pomorske nesreće.


'Kada se dogodi ovakva nesreća s njom se ne povezuje samo brod i kompanija pod čijom zastavom taj brod plovi, nego se ona povezuje s kapetanom unesrećenog broda i zbog toga smatram da je normalno da se od mene očekuju isprike svima uključenima u nesreću', kazao je Francesco Schettino za talijansku televiziju, prenosi BBC, koji tvrdi kako stalno razmišlja o žrtvama nesreće.

Vezani članci Slika nije dostupna Zanosna plavuša priznala: Bila sam ljubavnica kapetana Kukavice! Slika nije dostupna 'Nisam bježao, spotaknuo sam se i upao u čamac za spašavanje'

>> Crna kutija iz Costa Concordije nije bila ispravna prije potonuća

Iako je svjestan svoje uloge kapetana Schettino i dalje tvrdi kako on nije odgovoran za nasukavanje broda jer u trenutku nesreće nije bio na zapovjednom mostu nego je sve svoje dužnosti upravljanja prebacio na jednog od časnika, a posebno je naglasio kako nije iskoristio kruzer i približavanje obali da bi demonstrirao svoje navigacijske vještine i zadivio mladu Moldavku za koju se pretpostavljalo da je njegova ljubavnica.

Najveći utisak na Schettina ostavila je smrt najmlađe žrtve katastrofe Costa Concordije, 5-godišnje djevojčice čije tijelo je izvučeno iz olupine. Nakon spominjanja njezina imena potpuno se slomio pred kamerama talijanske televizije i zajecao. Schettino je nedavno pušten iz kućnog pritvora, ali ne smije napustiti svoje prebivalište, gradić nedaleko Napulja.

Unatoč svemu kapetan Concordije i dalje se smatra spasiteljem naglasivši kako je spasio mnoge živote nasukavši brod tako blizu obali otočića Giglio.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.