Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tisuće grčkih umirovljenika jutros je panično podizalo svoje mirovine.


Pred jednom atenskom podružnicom Grčke nacionalne banke danas su zabilježene prilično kaotične scene. Naime, ministar financija je donio odluku o otvaranju 1.000 banaka diljem zemlje kako bi umirovljenici bez bankovnih kartica mogli podići svoje mirovine.

Vezani članci Slika nije dostupna Mirovinski sustav postaje neodrživ, Hrvatska po statistici na dnu EU-a Slika nije dostupna 'Sadašnji mirovinski sustav je začuđujuće otporan i državni proračun neće eksplodirati. Ali...'

U srijedu ujutro se pred atenskom bankom skupilo mnoštvo umirovljenika koji su panično htjeli što je prije moguće podići svoj novac iz banaka, javlja AP.

Banke su u ponedjeljak zatvorene, nametnuta je kontrola plaćanja kreditnim karticama te podizanja gotovine na bankomatima.

PROŠAO I KRAJNJI ROK Grčka traži obustavu isplate dugova

Grčka je noćas propustila rok za isplatu rate duga u iznosu 1,6 milijardi eura prije čega je nakon hitnih telefonskih konzultacija ministara financija eurozone, donesena odluka da se drugi program pomoći Grčkoj neće obnavljati te da se niti treći program pomoći neće usvojiti po hitnom postupku.

Grčka je ovime postala jedina razvijena zemlja koja ne može plaćati dugove MMF-u.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook