Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trgovci počeli prosvjed

Kaos na sjeveru Kosova: Zbog poreza zatvorene ljekarne, dućani, pekare, kiosci, kafići...

Kosovo (Foto: AFP)
Kosovo (Foto: AFP) Foto: Afp
Zbog trgovinske blokade i poreza od 100 posto koji je Priština uvela na robu iz centralne Srbije zatvorene su sve prehrambene trgovine, radnje, dućani i kiosci na sjeveru Kosova.

Ne rade ni pekare, ni ugostiteljski objekti. Zatvorene su i ljekarne.

Pročitajte i ovo Prosvjed vatrogasaca na Trgu svetog Marka u Zagrebu - 3 Oglasile se i sirene VIDEO/FOTO Sve je gorjelo na prosvjedu vatrogasaca: "Ovo tako dalje ne može" Tibilsij Uzavrela situacija Deseci tisuća ljudi na ulicama zbog zakona nadahnutog Kremljem: Oglasili se EU, SAD, UN...

Građani su se posljednjih dana opskrbili zalihama koliko su mogli, a predsjednik Udruženja privrednika na sjeveru Kosova Radoš Petrović kazao je da će ta mjera biti na snazi sve dok Priština ne ukine porez.

"Upozoravali smo da ne možemo poslovati pod ovakvim poreznim nametima i evo što se dogodilo. Dok su porezi na snazi, ne možemo nabaviti robu normalno niti raditi kao normalni ljudi. Za to vrijeme će ovo trajati", dodao je Petrović, prenosi RTS.

Navodi kako je akcija trgovaca i poduzetnika počela spontano, s obzirom na to da su jedan po jedan ostajali praznih skladišta. "Svi su se solidarizirali, nije fer da netko radi, a netko ne", naglašava Petrović. Odluku o počinjanju ovakvog prosvjeda trgovci su donijeli prošli tjedan.

Petrović navodi da su vlasti u Beogradu obećale stanovnicima sjevernog dijela Kosova da ih neće ostaviti gladne.

Priština je poreze od 100 posto uvela prije sedam mjeseci. Međunarodnoj zajednici iz Beograda su upućeni pozivi da reagira, no do sada se ništa nije riješilo.

Radio Kontakt plus prenosi da su pekare dostavile dugotrajni kruh samo u KBC u Kosovskoj Mitrovici. Prema najavama, prosvjed se nastavlja i u utorak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene