Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak pregovora

Izrael oslobađa palestinske zatvorenike!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kao korak ka novim pregovorima s Palestinom, Izrael je jučer donio odluku o oslobađanju 26 palestinskih zatvorenika.

Izraelska vlada sinoće je odobrila oslobađanje 26 palestinskih zatvorenika uoči drugog kruga izraelsko-palestinskih pregovora 14. kolovoza pod pokroviteljstvom Sjedinjenih Država.

Pročitajte i ovo Izraelski ministar ozlijeđen u prometnoj nesreći Nije prva nesreća Prevrnuo se automobil u kojem je bio kontroverzni izraelski ministar: Nije bio sam Ilustracija Poziv administraciji Koliko djece još mora gladovati? Američki demokrati dovode u pitanje slanje oružja Izraelu zbog Gaze

Oslobađanje je odobrilo povjerenstvo, predvođeno ministrom obrane Moshem Jalonom, navodi se u priopćenju iz kabineta izraelskog premijera Benjamina Netanyahua. Četrnaest zatočenika trebalo bi biti deportirano u Pojas Gaze, a 12 vraćeno na okupiranu Zapadnu obalu.

>> Glavni Netanyahuov partner najavio iseljavanje Židova iz okupirane Palestine

Riječ je o prvoj skupini od ukupno stotinu zatvorenika koji izdržavaju višegodišnje kazne, a čije je oslobađanje zatražio palestinski predsjednik Mahmud Abas kao uvjet za obnovu pregovora. Pregovori dviju strana bili su u zastoju od 2010. zbog spora oko izgradnje židovskih domova na okupiranim palestinskim područjima.

Palestinski zatvorenici trebali bi biti pušteni na slobodu u manjim skupinama tijekom idućih nekoliko mjeseci.

Izraelska vlada u nedjelju je odobrila gradnju gotovo 1200 novih stanova u židovskim naseljima na okupiranim palestinskim područjima uoči nastavka pregovora koji ovoga tjedna počinju u Jeruzalemu i Jerihonu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene