Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kanada: Sukobi policije i prosvjednika zbog Busha

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko tisuća prosvjednika okupilo se u gradiću Montebello, na pola puta između Montreala i Ottawe, kako bi izrazili nezadovoljstvo susretom između američkog predsjednika Georgea W. Busha i meksičkog Felipea Calderona s kanadskim premijerom Stephenom Harperom.

Sukobi su izbili jučer popodne između policije i prosvjednika okupljenih u blizini hotela u kojemu se održava summit trojice čelnika Sjeverne Amerike, izvijestio je novinar agencije France-Presse.

Pročitajte i ovo Justin Trudeau Bez posljedica Kanadski obavještajci: Kina se već dvaput umiješala u parlamentarne izbore Herzoga dočekali prosvjednici na otvaranju muzeja holokausta u Amsterdamu Traže prekid vatre Na otvaranju muzeja izraelskog predsjednika dočekali prosvjednici: Postavili mu putokaz prema Međunarodnom sudu pravde

Prosvjednici su predmetima počeli gađati pripadnike specijalne policije koji su uzvratili raspršivanjem papra po prvim redovima prosvjednika.

"Dvaput su raspršivali papar po prvim redovima prosvjednika", rekao je Bob, mladić koji nije htio otkriti svoje prezime.

Više stotina prosvjednika sukobilo se s policijom koja je postavila jak sigurnosni kordon kako bi spriječila pristup hotelu koji je okružen ogradom visokom tri metra i zaštićen velikim brojem policajaca.

Glasnogovornik Kanadske kraljevske žandarmerije (GRC) rekao je da zasad nema informacija o tome ima li ozlijeđenih. 


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene