Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka Prizivnog suda

Kaliniću i Simoviću potvrđeno po 30 godina za ubojstvo Đinđića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prizivni sud u Beogradu potvrdio je presudu kojom su članovi 'zemunskog klana' Miloš Simović i Sretko Kalinić osuđeni na po 30 godina zatvora za ubojstvo premijera Srbije Zorana Đinđića 2003.

Time ostaje na snazi pravomoćna presuda Specijalnog suda od 24. travnja 2007., javljaju mediji u Srbiji. 'Prema saznanjima Prizivnog suda, prvostupanjski sud je, nasuprot iznesenim žalbenim navodima, temeljem izvedenih i pravilno ocijenjenih dokaza pravilno i potpuno utvrdio činjenično stanje, a koje je istovjetno kao i u ranijoj presudi, tako da se činjenično stanje u odnosu na Simovića i Kalinića nije promijenilo', navodi se u obrazloženju Prizivnog suda.

Pročitajte i ovo Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina Slika nije dostupna Odluka Specijalnog suda Srbija: Simoviću i Kaliniću potvrđena kazna od po 40 godina

>> 'Zver' i Simović zbog atentata na Đinđića dobili po 30 godina

Što se tiče obrane Simovića i Kalinića, objašnjava Prizivni sud, prvostupanjski sud je pravilno prihvatio priznanje Simovića, a nije prihvatio obranu Kalinića, s obzirom da je u suprotnosti s ostalim izvedenim dokazima, koji nesumnjivo ukazuju kako je Kalinić bio član skupine Dušana Spasojevića, kao osoba angažirana na likvidacijama, bio je član zavjere i nazočio dogovorima i raspodjeli uloga u počinjenju i imao zadatak pružati vatrenu potporu neposrednim počiniteljima.

Kalinić je sredinom 2010. godine uhićen u Zagrebu nakon što ga je pištoljem ranio Simović, a Simović je nekoliko dana kasnije prvo biciklom, poslije i pješice prešao iz Hrvatske u Srbiju kod Bajakova gdje su ga na srpskoj strani uhitili srpski policajci. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene