Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glory Hole

Zastrašujuća snimka: Pojava misterioznog "portala za pakao" prestravila kupače u Kaliforniji

Pojava misterioznog \
Pojava misterioznog \"portala za pakao\" prestavila kupače u Kaliforniji (Screenshot YouTube)
Kupači su bili zbunjeni i šokirani nakon pojave tajanstvene rupe nasred jezera Berryessa u Kaliforniji. Videosnimka na kojoj je sve zabilježeno doživjela je masovnu popularnost na internetu.

Pročitajte i ovo Snijeg u Kaliforniji - 1 Ekstremno vrijeme VIDEO/FOTO Mećava paralizirala dio SAD-a: Deseci tisuća ostali bez struje, građani upozoreni na opasnost od lavina Poplava u Los Angelesu - 1 Nesvakidašnji prizor Uraganska oluja pogodila Kaliforniju: Klizišta i poplave paralizirale više od pola milijuna domova

Ipak, mjesta panici nema. Nije se otvorio "portal za pakao", kako su ga prozvali na internetu, već je gigantska rupa zapravo djelo čovjeka - radi se o divovskoj rupi (tunelu) napravljenoj za umjetno izlijevanje vode, poznatoj pod nazivom Glory Hole. Uz pomoć tog tunela ispušta se višak vode iz jezera i tako se sprječava izlijevanje.

Jezero Berryessa može držati oko 521 milijardu galona vode, a sav se višak ispušta kroz Glory Hole.

1997. rupa je "usisala i plivačicu Emily Schwalek. 41-godišnjakinja je otplivala prema rupi i na njezinu je rubu, prije nego što je nestala, provela oko 20 minuta.

Prošle je godine rezervoar jezera Berryessa dosegao puni kapacitet prvi put u posljednjih 11 godina. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene