Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Kaliforniji

U POŽARU UNIŠTENO STOTINE DOMOVA 'Imali smo često požare, ali ovo je drukčije. Sve je gotovo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatrogasci su u petak navečer stavili pod kontrolu požar u planinskome području južne Kalifornije zbog kojega su deseci tisuća stanovnika bili prisiljeni pobjeći i u kojemu je uništeno stotinu domova, rekli su dužnosnici.

U požaru na području 120 kilometara sjeveroistočno od Los Angelesa, koji je izbio u utorak, izgorjelo je oko 15.000 hektara suhog zemljišta i grmlja.

Pročitajte i ovo Požar progutao obiteljsku kuću - 1 Bez krova nad glavom Otkriven uzrok požara u Donjem Miholjcu, susjeda opisala dramatične trenutke: "Diži se susjeda, gori ti kuća!" Vinko Hrabar spasio dijete iz gorućeg automobila Spasili djete iz plamena Pronađen i drugi heroj, njegovo prezime sve govori: "Vidio sam žensku ruku okrenutu prema djetetu..."

Vatra je uništila 95 obiteljskih kuća i 213 zgrada, prema prvim procjenama ekipa na terenu, rekao je u telefonskom razgovoru predstavnik vatrogasaca Lyn Sieliet.

Vatrogasci su uspjeli zauzdati oko 40 posto požara do petka navečer, unatoč suhom i vrućem vremenu te opasnom terenu.

Intenzivni požar koji proizvodi vrtloge plamena poput ciklona i dalje je prijetnja za 34.500 domova i zgrada uključujući i zimovalište Wrightwood, rekli su vatrogasni dužnosnici.

U vatri je uništen i poznati Summit Inn, popularni restoran na povijesnoj Route 66 državnoj autocesti.

'Užasno je. Loš je osjećaj vidjeti da je sve izgorjelo', rekao je 84-godišnji Cecil Stevens, koji je bio vlasnik restorana gotovo 50 godina prije no što ga je nedavno prodao.

'Imali smo često požare i mnogo incidenata u ovom području, ali uvijek smo to nekako uspjeli prebroditi, ali ovo je drukčije. Sve je gotovo', rekao je Stevens. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene