446853
446853
446853
446853
446853

Zbog požara u Kaliforniji evakuirano 82.600 osoba

  • , 17.08.2016., 08:43
  • Autor:
  • komentara

Požar Blue Cut istočno od Los Angelesa širio se u utorak svom brzinom, primoravši na evakuaciju više od 82.600 osoba, po vlastima, dok je guverner Kalifornije proglasio izvanredno stanje.

 
 
 
 
Požar u Kaliforniji (Foto: AFP)
Požar u Kaliforniji (Foto: AFP)

Oko 34.500 kuća u opasnosti je od požara, po informativnoj stranici o požarima Inciweb.

Izvanredno stanje koje je uveo guverner Jerry Brown odnosi se na okrug San Bernardino, oko 100 kilometara istočno od Los Angelesa. Omogućava mobilizaciju svih kalifornijskih vladinih agencija za borbu protiv plamene stihije.

Izbio je u utorak ujutro oko 10.30 sati po lokalnom vremenu i već je poharao više od 3600 hektara, po Inciwebu.

Nakon pet godina rekordne suše koja je osušila šume te usred vala vrućine u kalifornijskoj pustinji gdje temperature premašuju mjestimice 40 stupnjeva, požar je prouzročio lakše ozljede dvojice vatrogasaca među 700 mobiliziranih, nastavlja Inciweb.

Predstavlja "neposrednu prijetnju za široku javnost, željeznički promet i kuće u okolici", upozorava stranica.

Sezona požara u punom je jeku u Kaliforniji te se usporedo s požarom Blue Cut najnastanjeniji sjever zemlje borio s još jednim požarom.

Oko 160 kilometara sjeverno od San Francisca, područja koje je već pogodio veliki požar 2015., vatra je nanovo zaprijetila stanovništvu u subotu. Požar Clayton zapalio je više od 1600 hektara a približno 1700 vatrogasaca savladalo je 35 posto žarišta. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se