Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U šumskom požaru nošenom snažnim vjetrom jučer su u blizini Palm Springsa u Kaliforniji poginula trojica vatrogasaca kada je njihovo vozilo zahvatio plamen, a više od 400 ljudi zarobljeno je u auto-kampu čija je jedina pristupna cesta blokirana požarom.


Zahvaljujući suši, visokim temparaturama i vjetru brzine 50 km/h požar je u kratkom vremenu zahvatio 4.000 hektara šume i makije u okrugu Riverside, kod mjeste Cabazon, 30 km sjeverozapadno od Palm Springsa, izvijestio je web portal lista Los Angeles Times.

Vezani članci Slika nije dostupna FOTO Ovdje su noćili Sinatra, Presley i Marilyn Monroe - cijena jedne noći prava sitnica Slika nije dostupna FOTO Ovo je žena najpoželjnijeg robijaša na svijetu

Uzrok požara, zbog kojeg je evakirano 700 ljudi, za sada nije poznat, no dužnosnici su kazali kako je vatra sumnjiva i da će smrti vatrogasaca biti istražene kao ubojstva.

Guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger rekao je novinarima da su tri vatragasca poginula, a Američka šumarska služba je izvijestila da su povrh toga još dvojica vatrogasaca teško ozlijeđena i u kritičnom stanju.

"S požarom se bori oko 700 vatrogasaca, 68 vatrogasnih vozila, šest protupožarnih aviona i sedam helikoptera. Ja i moja supruga, sve naše misli i molitve sada su s obiteljima i prijateljima vatragasaca koji su poginuli", rekao je Schwarzenegger.

Glasnogovornica vatrogasaca Becky Luther kazala je kako se
procjenjuje da bi požar mogao zahvatiti 25.000 hektara šume i kako se sada prvenstveno nastoji zaštiti ljude koji su zarobljeni požarom u auto-kampu u Silent Valley Parku.

TV mreže emitiraju i snimke kuća koje su zahvaćene požarom, ali za sada nema podataka o kojem se broju objekata radi.