U požaru u noćnom klubu u Oaklandu koji je u petak navečer progutala vatrena stihija smrtno su stradale 24 osobe, a broj poginulih mogao bi biti i veći, izvijestila je u nedjelju policija.


"Dosad smo uspjeli pregledati oko 20 posto zgrade i pronašli smo 24 tijela", rekao je Rey Kelly iz ureda šerifa u okrugu Alameda.

Vezani članci Vatrogasci, ilustracija Zagrebačkim vatrogascima javio se ljutiti građanin, njihov odgovor sve je oduševio Veliki požar u Metkoviću - 1 Veliki požar u Metkoviću: "Ovo je isključivo ljudski faktor! Držimo sve pod kontrolom, nema opasnosti za kuće"

Prethodne brojke ukazivale su na devet smrtno stradalih.

Požar je izbio u petak u 23:30 sati po lokalnom vremenu u Oaklandu, u blizini San Francisca, u dvoetažnom skladištu što ga često koriste razni umjetnici iako za to nemaju dozvolu. Te je večeri bio organiziran 'rave' party uz koncert elektroničkog sastava Golden Donna.

Uzrok požara za sada nije poznat. Nakon što je izbio, vrlo se brzo proširio, a krov se urušio. Vatrogascima je trebalo 12 sati da uđu u zgradu.

"Trebat će nam još nekoliko dana da pretražimo cijelu zgradu", kazala je šefica vatrogasne službe Oaklanda Melinda Drayton. (Hina)