Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nova NASA-ina studija Antarktika iz svemira baca novo svjetlo na klimatske promjene. Podaci koje su prikupili pokazuju kako se na Antarktiku formiralo više novog leda nego što se rastopilo.


NASA tvrdi da se povećala količina leda na Antarktiku što dovodi u pitanje tvrdnje o globalnom zatopljenju. Količine leda koji nastaje nadmašuju količine leda koji se topi, navode podaci NASA-e, piše Express.co.uk.

Vezani članci Slika nije dostupna UZNEMIRUJUĆI PODACI 'Ovo je strašno, ne možemo predvidjeti što će se događati' Slika nije dostupna NIKAD NIJE BILA VEĆA, A ZNANSTVENICI TVRDE Nema razloga za uzbunu

Prijašnje velike studije upućivale su na to kako je globalno zatopljenje problem kojeg je izazvao čovjek, a kao posljedice su navodile topljenje leda na Antarktici.

NIKAD NIJE BILA VEĆA, A ZNANSTVENICI TVRDE Nema razloga za uzbunu

Prema novim analizama satelitskih podataka NASA priznaje da su dijelovi Antarktika iskusili gubitak određene količine leda. Međutim, na drugim dijelovima nastale su nove količine, odnosno 200 milijardi tona novog leda godišnje koji nadmašuje godišnje gubitke od 65 milijardi tona leda. Dakle, kad se to uzme u obzir, Antarktik godišnje dobiva 135 milijardi tona novog leda.

'Dobra vijest je da Antarktik ne pridonosi povećanju razina mora, već smanjenju za 0,23 milimetra godišnje', rekao je Jay Zwally, stručnjak za glečere pri NASA-i.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook