Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvojica bombaša samoubojica napali su ujutro središte Kabula, izazivajući seriju eksplozija i pucnjavu u kojoj je ubijeno najmanje 10 osoba a 20 je ranjeno, u blizini hotela i prenoćišta koje koriste stranci, izvijestio je Associated Press.


Talibani su preuzeli odgovornost za napad. Svjedoci su rekli da je eksplozija načinila krater ispred jednog prenoćišta, dok je drugo teško oštećeno, a prozori hotela su razbijeni. Abdul Ghafor Sayedzada, glavni istražitelj kabulske policije, potvrdio je da su se eksplozije dogodile pokraj trgovačkog centra Kabul City u kojem je i Safi Landmark hotel. Više od dva sata nakon prve eksplozije, pucnjava je nastavljena kod jednog od prenoćišta. Policija je je objavila da su dvojica policijskih časnika među stradalima, te da su tijela ubijenih prebačena u vojnu bolnicu. Jedan dužnosnik je rekao da među ubijenima ima stranaca, a AP prenosi da su u napadnutim objektima bili smješteni Indijci.

Glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen osudio je samoubilački atentat talibana u Kabulu u kojemu je ubijeno najmanje 17 osoba. 'Ponovno su neprijatelji Afganistana ubili nedužne civile, afganistanske i strane', rekao je i uputio izraze sućuti obiteljima žrtava, te brzi oporavak desecima ranjenih. Automobil-bomba je eksplodirao nakon zore pred jednim prenoćištem. Zatim je uslijedila pucnjava u trgovačkoj četvrti. Među 17 poginulih su jedan Talijan, jedan Francuz i četiri Indijca. (Hina)

Vezani članci Slika nije dostupna Afganistan: Bombaši napali kuću za strance, troje poginulih Slika nije dostupna Kabul: Eksplozija u zgradi ministarstva, 5 mrtvih, 5 ranjenih