Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Južna Koreja potvrdila novi slučaj ptičje gripe među peradi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južna Koreja potvrdila je novi slučaj zaraze ptičjom gripom na farmi pataka na jugozapadu zemlje, izvijestivši da istražuje dva druga moguća slučaja.

Zdravstveni djelatnici provode mjere karantene, te su počeli s uništavanjem 6.500 pataka na farmi Jeongeup, gdje je prošloga tjedna umrlo 6.000 peradi i uništeno više tisuća ptica koje su već s te farme bile odaslane diljem zemlje, izvijestilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na jugu Rusije uginulo 35 tisuća peradi Slika nije dostupna Ptičja gripa na jugoistoku Rumunjske

Istražuju se dvije obližnje farme pataka gdje je tijekom vikenda umrlo više stotina ptica.

Područje na kojemu se pojavila zaraza samo je 27 kilometara udaljeno od farme pilića u Gimjeu, oko 215 kilometara južno od Seula, gdje je prije 13 mjeseci potvrđen prvi slučaj virusa H5N1 u Južnoj Koreji.

Ministarstvo je zabranilo promet 3,6 milijuna ptica unutar radijusa od 10 kilometara od Gimjea, te je naredilo uništavanje jaja iz tog područja.

Južna Koreja do sada je imala sedam slučajeva zaraze ptičjom gripom među pticama, od studenoga 2006. do ožujka 2007., te je na mjere karantene potrošila ukupno 59 milijuna dolara.

Od virusa ptičje gripe je od njegove pojave 2003. do danas u svijetu umrlo 238 ljudi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene