Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Juščenko koaliciji dao još vremena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko rekao je kako daje još vremena ukrajinskim političkim strankama da riješe krizu oko 'narančaste' koalicije.

'Dat ću vam to vrijeme', rekao je Juščenko na sastanku s čelnicima političkih stranaka. 'Važno je nakon današnjih konzultacija poduzeti inicijativu kako bi čelnici u parlamentu pronašli izlaz iz krize.'

Pročitajte i ovo Snijeg u Tršću, mjestu u Gorskom kotaru Proljeće na pauzi VIDEO Nevrijeme pogodilo Istru, grom zapalio kuću. U Gorskom kotaru pao snijeg Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Stižu pljuskovi i grmljavina, a ponegdje je moguć i snijeg

Juščenko je nakon toga otputovao u Italiju.

Sudionici sastanka, koji je trajao oko sat vremena, smatraju međutim da je Juščenko izgubio nadu u formiranje koalicije te da će donijeti ukaz o raspuštanju parlamenta i sazivanju novih izbora.

Stranka predsjednika Juščenka, koja je s blokom premijerke Julije Timošenko činila prozapadnu većinu, u rujnu je izišla iz koalicije nakon donošenja niza zakona kojima se smanjuju ovlasti predsjednika.

Pregovori između bivših partnera koji pokušavaju obnoviti savez zasad nisu dali konkretnog rezultata. Ako se u roku 30 dana od raspada koalicije ne sastavi nova, predsjednik prema Ustavu ima pravo raspustiti parlament.

Ukrajinski parlament izabran je na prijevremenim izborima 30. rujna 2007. na kojima su tijesnu pobjedu odnijele prozapadne stranke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene