Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Kaos s Brexitom se nastavlja

Johnson u parlamentu prijeti općim izborima, oporba je bijesna: "To je djetinjasta ucjena"

Boris Johnson (Foto: AFP)
Boris Johnson (Foto: AFP) Foto: Afp
Britanski premijer Boris Johnson zaprijetio je danas raspisivanjem općih izbora ako zastupnici odustanu od planiranog rasporeda rasprave kojom se treba izglasati Zakon o Brexitu kao i ostali zakoni potrebni za provedbu Brexita, a EU odobri novo produženje za Brexit sve do 31. siječnja.

"Ako parlament provede svoj plan i sve prolongira, zakon će se morati povući i uslijedit će opći izbori. Neću dopustiti da se ovo razvlači još mjesecima", kazao je Johsnon.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Analiza Katarine Alvir ''Svi čestitaju Borisu Johnsonu na pobjedi, ali to ne znači da će saga oko Brexita završiti. Sada slijedi nova faza'' Slika nije dostupna Nakon trijumfa Torijevaca Ivana Petrović iz Londona: "Johnsonova senzacija bi se tako vrlo lako mogla pretvoriti i u Pirovu pobjedu"

Oporba je prijetnju premijera Johnsona nazvala "djetinjastom ucjenom". 

Johsnon želi da njegov sporazum prođe prije 31. listopada kad je predviđen rok za Brexit, a bilo kakvo odgađanje u parlamentu, sada bi, kaže britanski premijer, moglo rezultirati općim izborima.

Dio zastupnika nezadovoljan je što je zakon za provođenje sporazuma o razdruživanju s Europskom unijom od 110 stranica objavljen tek sinoć. Johnsonu je prihvaćanje tog zakona ključan korak kako bi mogao ponovno tražiti podršku za svoj izmjenjeni sporazum o Brexitu.

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene