Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Joerg Haider misli da je uzor Sarkozyju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik austrijske krajnje desnice Joerg Haider izrazio je zadovoljstvo izborom Nicolasa Sarkozyja za predsjednika Francuske, ocjenjujući da je Sarkozyja u njegovom političkom programu inspirirao upravno on, Haider.

"Povijesna je ironija da Francuzi sada biraju svojeg Joerga Haidera te satisfakcija da 'džepni Napoleon' Jacques Chirac sada pripada prošlosti", izjavio je on popularnom dnevniku Oesterreich.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Haider je bio biseksualac i imao je vezu sa suradnikom? Slika nije dostupna Haider ispraćen uz državne počasti i titulu 'zemaljskog poglavara srca'

Haider je istaknuo kako "vjeruje" u Sarkozyjevu sposobnost da "riješi probleme Francuske, počevši od imigracije pa do državne reforme".

"Joerg Haider bio je model za svu desnicu u Europi" baveći se tematikom na koju se najviše oslanjao novi francuski predsjednik u svojoj kampanji, ocijenio je austrijski političar govoreći o sebi.

Godine 2000. Francuska je postigla sankcije Europske unije protiv Austrije nakon ulaska Haiderove ksenofobne stranke FPO u vladu konzervativnog kancelara Wolfganga Schuessela.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene