Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sjevernokorejski vođa Kim Jong-il spreman je na bezuvjetne pregovore o svim pitanjima, pa i na izravne razgovore s Južnom Korejom, rekao je nekadašnji američki predsjednik Jimmy Carter na kraju posjeta Pjongjangu, kojim je htio ublažiti napetost na korejskom poluotoku.


'Izričito mi je rekao da je spreman izravno se u svakome trenutku sastati s (južnokorejskim) predsjednikom Leejem Myung-bakom', rekao je Carter na konferenciji za novinare u Seulu. Ako je Kim doista voljan s Južnom Korejom razgovarati o nuklearnom i ostalim vojnim pitanjima, to bi mogao biti velik politički preokret jer je Sjeverna Koreja dosad pristajala samo na razgovore sa Sjedinjenim Državama.

'Predsjednik i generalni sekretar Kim Jong-il rekao je da su on i sjevernokorejski narod voljni pregovarati s Južnom Korejom ili sa Sjedinjenim Državama ili sa šest svjetskih sila o svim pitanjima u svako doba i bez ikakvih uvjeta', rekao je Carter. Carter i još trojica nekadašnjih predsjednika, sastali su se za 'privatna' posjeta u Pjongjangu s čelnicima Sjeverne Koreje, a očekuje se da razgovaraju i o molbi siromašne Sjeverne Koreje koja traži pomoć u hrani. Carter se nije osobno sastao s Kim Jong-ilom, ali primio je od njega poruku kad je kretao na aerodrom na let prema Seulu, piše Reuters. (Hina)

Vezani članci Donald Trump i Kim Jong Un (Foto: AFP) Washington tvrdi da je imao dobre pregovore s Pjongjangom u Švedskoj Slika nije dostupna Pred očima obitelji pogubljena bivša cura Kim Jong Una - zbog PORNIĆA!