Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

U ZAGREBU

Reporterka Dnevnika Nove TV donosi detalje o lažnim dojavama o bombama: "Sada treba otkriti tko je poslao prijetnju"

Aktualno Galerija Barbara Štrbac Barbara Štrbac Foto: DNEVNIK.hr Policija: Ilustracija - 2 Policija: Ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ilustracija Galerija 1/3 >>
Zagrebačka policija potvrdila je da su primili dojavu o prijetnjama bombama u Zagrebu. Nakon što je pregledano svih pet lokacija, pokazalo se da su prijetnje lažne. Prijetnje bombama u četvrtak su stigle i na više mail adresa u Novom Sadu, a u pismu se navodi da su na devet lokacija postavljene 22 bombe. Nakon provjere, potonje su se prijetnje pokazale lažnima.

"Nema potrebe za dizanjem panike. Policija postupa i sve se provjerava, ako bude potrebe, obavijestit ćemo javnost", kazali su nam popodne u zagrebačkoj policiji koja je dobila dojave o bombama postavljenim na pet različitih lokacija i odmah je izašla na teren.

Uživo s jedne od lokacija, Međunarodne zračne luke Zagreb, u Dnevnik Nove TV s detaljima se javila reporterka Barbara Štrbac.

"Same dojave stigle su elektronskom poštom nešto prije 16 sati, pisalo je da će bombe biti postavljene u Zračnoj luci, dva restorana brze prehrane i u dvije policijske postaje, 1. i 5. Sve dojave su se pokazale lažne, ali policija ih je shvatila vrlo ozbiljno i poduzela sve korake. Evakuacija nije bilo. Iako se same prijetnje čine nevjerodostojno, policija mora postupiti ozbiljno", izvijestila je Štrbac te dodala kako takvih dojava u posljednje vrijeme ima mnogo, ali sve su se do sad pokazale lažnima.

"Sada treba otkriti tko je poslao prijetnju", kazala je reporterka i dodala kako je u ovoj prijetnji bilo svega, od spominjanja Putina i EU-a do Oluje i Jasenovca.

Štrbac je je razgovarala i s nadležnim u zračnoj luci koji su joj kazali da nije bilo evakuacija, a zračni promet se odvijao po redoslijedu dok su se sve procedure slijedile.

Policija je poslijepodnevnim satima, nešto prije 18 sati, objavila kako su policajci pregledali tri lokacije.

"Jednu lokaciju na kojoj se nalazi objekt ugostiteljskog karaktera, jedan objekt koji koristi policija i lokacija na kojoj se pružaju usluge zračnog prijevoza te je potvrđeno da zaprimljena dojava nije istinita dok su u tijeku pregledi na još dvije lokacije", objavili su te podsjetili građane da policiji prijave bilo što sumnjivo što bi moglo izazvati opasnost.

Nešto kasnije dodali su kako je pregledana i četvrta lokacija te da je prijetnja i tu bila lažna, a iza 19:30 javili su kako je pregledana i zadnja lokacija i pokazalo se da su sve prijetnje bile lažne.

I mediji u Srbiji javljaju da su primili vrlo sličan mail, s istim potpisom. U mailu se navodi da su postavljene 22 bombe na devet lokacija u Novome Sadu. I tamošnja policija obavila je preglede te utvrdila da su dojave bile lažne, javlja Blic čija je redakcija dobila mail s prijetnjom.

U mailu se navodi i kako je vrijeme i da "Novi Sad kao kao epicentar toksične prozapadne fašističke misli, centar drugosrbijanstva, dobije svoje za to kako se ophodi i kako utječe na poziciju Srbije u oslobodilačkom ratu potlačenih ruskih manjina u istočnoj Ukrajini", navodi se u mailu, javlja Blic.

"Isto kao što se ni u velikom Otadžbinskom Ratu, vi Vojvođani, koji i sami ističete da niste "klasični" Sloveni nego ste deo Mitteleurope ili kog kur**... tako ste uvijek i bili blagonakloni prema SS-ovcima, Homvedima. Ustašama... kao što ste i sada prema Ukrajinskim naci Banderistima. Postavili smo bombe, C4 plastični ekploziv, sa čeličnom navlakom, koja se prilikom eksplozije razleti. Ne koristimo GSM za aktivaciju, tempirane su sa timerom, za danas kasno popodne. Točno vrijeme vam nećemo reći" piše u jezivoj poruci koja je potpisana sa "Vojska Strelkova i Limonova".

Uz prijetnje, navedene su i precizne lokacije gdje su navodno postavljene bombe.

Prije desetak dana anonimne dojave o bombi stigle su na mail adrese nekoliko novinskih redakcija u Srbiji. 

Srpski mediji dobili su i u svibnju dojave o navodno postavljenim bombama u Beogradu i Novome Sadu. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene