Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozbiljan poraz

Jemen: U napadima saudijske koalicije ubijeni deseci pobunjenih Hutija

U napadima saudijske koalicije ubijeni deseci pobunjenih Hutija u Jemenu (Foto: AFP)
U napadima saudijske koalicije ubijeni deseci pobunjenih Hutija u Jemenu (Foto: AFP) Foto: Afp
Deseci pobunjenih Hutija, među kojima i njihovi zapovjednici, smrtno su stradali u Jemenu u udarima koalicije predvođene Saudijskom Arabijom, objavili su mediji nekoliko dana nakon sličnog napada u kojem je poginuo najviši pobunjenički politički dužnosnik.

Do novog napada izvedenog u petak navečer došlo je uoči subotnjeg pogreba političkog čelnika Saleha al-Samada, ubijenog 19. travnja u ciljanom napadu za koji je odgovornost preuzela ta ista vojna koalicija na zapadu Jemena, opustošenom ratom.

Pročitajte i ovo Pogođeni tanker - 4 Nema predaje Napadnuti američki ratni razarači i teretni brod: "Nećemo stati!" Spašena posada - 1 Jemenski pobunjenici Novi napad hutista odnio i prve ljudske živote: SAD najavio žestoku odmazdu

Stručnjaci smatraju da ti smrtonosni napadi, koji predstavljaju ozbiljan poraz za pobunjene Hutije, znače kako Saudijska Arabija ostaje odlučna u vojnom rješenju u Jemenu.

Vojna koalicija pod saudijskim zapovjedništvom intervenirala je u ožujku 2015. u Jemenu kako bi pomogla vlasti predsjednika Abda Rabe Mansura Hadija da zaustavi napredovanje proiranskih Hutija koji su se domogli prostranih dijelova teritorija među kojima i glavnog grada Sane.

U petak navečer koalicija je ciljala zgradu ministarstva unutarnjih poslova koju kontroliraju pobunjenici u Sani, objavila je tv postaja Al-Arabija iznoseći podatak o 38 mrtvih među Hutijima.

Po toj tv postaji sa sjedištem u Dubaiju, na sastanku koji je bio meta pripremala se pogrebna svečanost u subotu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene