Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zastarjeli popis terorista

Jedan od navodnih vođa terorista umro 2002.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan Pakistanac čije ime je Vijeće sigurnosti UN-a stavilo na svoj popis terorista umro je prije šest godina, objavili su mediji u Pakistanu.

Vijeće sigurnosti UN-a objavilo je da dobrotvorna udruga sa sjedištem u Pakistanu služi kao paravan za terorističku organizaciju odgovornu za napade u indijskom Mumbaiju u kojima je poginulo oko 170 ljudi.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

Dobrotvorna udruga Jamaat-ud-Dawa je paravan za pakistansku militantnu skupinu Lashkar-e-Taiba i od sada je kao teroristička organizacija podvrgnuta sankcijama UN-a. Riječ je o potezu UN-a koji su očekivali i Indija i SAD.

UN je također potvrdio da se za četiri osobe osnovano sumnja da stoje iza terorističkih napada u Mumbaiju, vođe Lashkar-e-Taibe. 

>> Rat s Pakistanom nije rješenje

Radi se o Zaki-ur-Rehmanu Lakhviju, šefu operacija i navodnom 'mozgu' opsade Mumbaija, koji je uhićen u nedjelju u pakistanskom dijelu Kašmira. Ostali su Hafiz Mohammed Saeed, predsjednik dobrotvorne udruge, Haji Muhammed Ashraf koji vodi financije Lashkara i Mahmoud Mohammed Ahmed Bahaziq, financijer u Lashkaru.

Međutim Ashraf je umro 11. lipnja 2002. u 70. godini u jednoj pakistanskoj bolnici, javila je televizijska postaja Dunya. On je, prema istom izvoru, bio uhićen 2001. i pušten iz zatvora nekoliko tjedana prije prirodne smrti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene