Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve manje imigranata

Je li Australija još uvijek obećana zemlja?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australija je dugo slovila kao najpoželjnija zemlja za život. No, sve je manje zainteresiranih za preseljenje. Zašto?

Britanci su vodili preciznu evidenciju i izvijestili da je od 2005. do 2010. godine u Australiju preselilo gotovo 107.000 njihovih građana. No, primjetili su da je ta brojka drastično smanjila.

Pročitajte i ovo Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan"

Sugovornici, koji su ondje proveli više godina i odlučili se vratiti u svoju domovinu kazali su kako im je ondje bilo lijepo, ali nedostajalo im je 'ono nešto'. Za neke migrante, preseljenje u Australiju bio je izvor nostalgije prema vlastitoj obitelji i prijateljima koji su ostali na nekom drugom kontinentu.

>> U restoranu ostavio milijun dolara!

Tom Armstrong, 40-godišnji otac dvoje djece vratio se u London, nakon četiri sretne godine provedene u Sydneyju, zbog nove poslovne prilike.

'Preselili smo se u Australiju jer je moja supruga htjela biti bliže svojoj obitelji i ondje smo proveli četiri predivne godine. Imali smo predivan život s prijateljski raspoloženim susjedima i visokom kvalitetom života. Kada bih mogao odovesti sve prijatelj3 i obitelj da žive ovdje i imao bolji posao, tada život u Australiji i ne bi bio toliko problem', rekao je Tom.

Neki Britanci žale se na nedostatak kulture i povijesti, ali to ovisi o tome gdje živite. 'Sydeny i Melbourne su svjetski poznati gradovi s mnogo divnih stvari koje se ondje mogu vidjeti, ali izvan velikih urbanih područja život je definitivno dosadniji. Najveći je problem preseljenja u Australiju udaljenost od obitelji i prijatelja koje ostavljate iza sebe', kaže Tom.

47-godišnji Martin Gilbert koji je u Australiji živio 24 godine, kaže da mu se ondje jako svidjelo, ali ne postoji ništa što bi ga duhovno ispunilo zbog čega bi mu ta zemlja nedostajala. 'Nedostaju mi moji prijatelji i roditelji. Uostalom, Australija je postala skuplja. Zapravo, mislim da je sve skuplja i skuplja', kazao je Martin.

Sugovornici su također složni u tome da se prije u Australiju dolazilo jer je bila povoljnija za život. Sada to više nije tako.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene