Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pet mjeseci nakon razarajućeg potresa koji je pogodio Japan, japanska policija objavila je podatak koji opetovano pokazuje koliko je visoka razina poštenja japanskog naroda.


Naime, stanovništvo je policiji predalo 78 milijuna dolara koje je pronašlo u ruševinama nakon potresa.

Vezani članci Potres u Grčkoj Tlo u Grčkoj se ne smiruje: Novi potres magnute 6 po Richteru pogodio isto područje kao dan ranije Valovi uzrokovani potresom koji je pogodio Novi Zeland Razorni potres od 8,1 stupanj pogodio Novi Zeland - Uspješno provedena evakuacija, izgleda da se valovi smiruju: ''Čekamo signal da se vratimo kući''

U tisućama nestalih novčanika pronađeno je 48 milijuna dolara, od kojih je velika većina vraćena vlasnicima, zahvaljujući dokumentima koji su se također nalazili u novčanicima.

Isto tako, pronađeno je i gotovo 6.000 sefova u kojima se nalazilo još oko 30 milijuna dolara koje je vraćeno stanovništvu.

'Činjenica da je 2.3 milijarde japanskih jena, u gotovini, vraćeno vlasnicima svjedoči o visokoj razini etičke svjesti japanskog naroda', kazao je profesor emeritus Ryuji Ito sa Sveučilišta u Yokahomi novinarima Daily Maila.