Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Španjolska u krizi

Japan zadovoljan dogovorom o dokapitalizaciji španjolskih banaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanski ministar financija Jun Azumi izrazio je u nedjelju zadovoljstvo dogovorom koji je dan ranije postigla eurozona o pomoći u dokapitalizaciji španjolskih banaka, ocijenivši ga "prvim važnim korakom" prema stabilizaciji europskog i svjetskog gospodarstva.

Azumi je ujedno pozvao europske čelnike da i dalje budu prilagodljivi u otklanjanju financijskih problema svoje regije, koji štete zdravlju svjetskog gospodarstva i koji su jen, utočišnu valutu, doveli do rekordne visine prema dolaru i euru, što otežava japanski izvoz.

"Potvrda uvođenja sustava pomoći s 10.000 milijarda jena (100 milijarda eura ili 125 milijarda dolara) trebala bi uvelike pomoći stabilizaciji", rekao je japanski ministar novinarima, smjerajući na stanje u svjetskom gospodarstvu, ali i na oslabljen španjolski bankovni sustav.

"Nadam se, dodao je, da će se ubrzo donijeti i druge slične inicijative, vodeći računa o prilikama. U tom smislu, mislim da je prvi korak važan".

Pročitajte i ovo Privođenje srpske bande u Španjolskoj Zvan Snajper Huligan koji je preživio dva atentata uhićen u Španjolskoj: Dio je opasne bande koja je trgovala ljudima Vojna vozila u luci Gaženica, ilustracija potpora španjolskoj vojsci MORH upozorio na vojni konvoj, pogledajte gdje se očekuje zastoj: "Molimo građane za strpljenje"

>> Španjolskoj na raspologanje 100 milijardi eura

Španjolska je u subotu navečer, nakon telefonske konferencije 17 ministara financija eurozone, izvijestila da će od Europske unije zatražiti financijsku pomoć za dokapitalizaciju svojih banaka. Eurozona je odmah izrazila spremnost da izdvoji 100 milijarda eura.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene