Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Cilj je obnovljiva energija'

Japan ugasio i posljednji, 50. nuklearni reaktor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japan je ugasio posljednji od 50 nuklearnih reaktora.

Većina je na remontu, međutim, nije poznato kada će biti vraćeni u pogon. Do tragedije u Fukushimi, nuklearke su predstavljale trećinu japanske proizvodnje energije. Zbog njihovog gašenja povećan je uvoz nafte i plina za oko 100 milijuna dolara na dan. Strahuje se i od nestašice struje tijekom ljeta.

Pročitajte i ovo Snimke iz nuklearne elektrane u Fukushimi - 3 Japan FOTO Trinaest godina nakon potresa objavljene slike iz unutrašnjosti nuklearne elektrane Prevrnuti tanker kod obale Japana VIDEO Prevrnuo se tanker, u pomoć poslani zrakoplovi i brodovi: Dio mornara nestao

>> Zaustavljeno curenje iz francuske nuklearke

'Trenutačno smo suočeni sa situacijom da sve nuklearne elektrane prestaju s radom. Nedostatak struje nadoknađujemo uporabom fosilnog goriva i termoelektrana. Posvećeni smo osiguranju stabilne opskrbe energijom. Obnovljiva energija je cilj, ali dalek', izjavio je Yoshimi Hitosugi iz tvrtke Tokyo Electric Power.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene