Obavijesti Video Pretražite Navigacija
opasnost u Japanu

Medvjed napao policajce, jedan čovjek mrtav: Izdano upozorenje za stanovnike

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Japanske vlasti izdale su na području prefekture Akita upozorenje zbog napada medvjeda. Muškarac je pronađen mrtav, a napadnuta su i dvojica policajaca.

Stanovnici na sjeveroistoku Japana upozoreni su da budu na oprezu nakon što je jedan muškarac pronađen mrtav, a policajci koji su ga išli tražiti teško su ozlijeđeni. 

Dvojicu policajaca je napao medvjed u subotu u gradu Kazuno, u prefekturi Akita, dok su izvlačili tijelo ubijenog muškarca. Nekoliko dana se vodio kao nestao nakon što je otišao tražiti mladice bambusa u obližnju šumu.

Još nije potvrđeno je li za njegovu smrt odgovoran medvjed. Ozljede policajaca su teške, ali nisu životno ugroženi, piše Sky News

Pročitajte i ovo Ilustracija pronađena olupina Avion pao kod granice sa Slovenijom, poginuo pilot: Kontrolori su dobili hitan poziv

Pročitajte i ovo Neobična pojava na nebu - 1 krug oko Sunca FOTO Na nebu iznad Zagreba snimljena neobična pojava: Doznajemo o čemu je riječ

U potrazi za medvjedima sudjeluju policijski helikopter i automobili. Šumovita područja u Kazunu zatvorena su do daljnjeg uz postavljene znakove upozorenja.

Stanovnici su upozoreni da ne izlaze noću i da pri ruci drže zvona ili nešto slično kako bi otjerali medvjede ako ih sretnu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene