Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Janša neće dopustiti destabilizaciju Vlade za predsjedanja EU-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski premijer Janez Janša izjavio je da neće dopustiti da oporba iz unutarnjopolitičkih razloga destabilizira njegovu vladu u osjetljivom razdoblju predsjedavanja Slovenije Europskom unijom u prvoj polovici sljedeće godine te da je u protivnom spreman u svakom trenutku dati ostavku.

- Spreman sam u svakom trenutku odstupiti, bude li potrebno. Meni funkcija nije prioritet, moj prioritet su interesi države i ugled
Slovenije u svijetu, a naravno i interesi Europske unije, rekao je
Janša u razgovoru za mariborski dnevni list "Večer" od subote.

Pročitajte i ovo Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti" Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se pohvalio: "Prosječna plaća narasla je za gotovo 500 eura"

Janša je pojasnio da je položaj njegove vlade ojačan nakon što joj je parlament nedavno na njegov zahtjev izglasovao povjerenje, ali je izrazio sumnju da će oporbeni blok koji vode Socijalni demokrati (SD) Boruta Pahora odustati od kampanje protiv vlade, što bi ga ponovo moglo navesti da razmisli o ostavci.

- Nemoguće je pratiti izazivanje međunarodnog skandala s izjavama o dogovaranju graničnih incidenata, najave interpelacija protiv ministara u vladi i napade na vladu preko medija gdje su jasne veze politike i kapitala, te ostati miran. A osobito mi smeta što se Pahor ni načelno nije ogradio od blaćenja Slovenije u inozemstvu, rekao je slovenski premijer, govoreći o nekim istaknutim političkim aferama u ovoj godini i peticiji slovenskih novinara čelnicima EU-a o navodnoj cenzuri u Sloveniji, za što je kao "sponzore" optužio najjaču oporbenu stranku, Socijalne demokrate.

Janša je rekao da ankete javnog mnijenja slovenskih marketinških agencija, koje prikazuju izrazito veliku prednost u javnosti Pahorove stranke pred Janšinom Slovenskom demokratskom strankom (SDS), te registriraju pad popularnosti vlade desnog centra, nisu kredibilne nego su namijenjene stvaranju raspoloženja pred redovne parlamentarne izbore planirane na jesen iduće godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene