Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izraelski i palestinski pregovarači koji su se okupili jučer navečer u Jeruzalemu dogovorili su se da se ponovno sastanu sljedećih dana radi nastavka razgovora, objavili su danas izraelski mediji.


Pregovori koji su trajali pet sati u jeruzalemskom hotelu odvijali su se u potpunoj diskreciji. Kao što su se dogovorili, sudionici nisu dali nikakvu izjavu niti su izdali ikakvo priopćenje.

Prije sastanka privatna tv postaja '10' objavila je da će 'dvije stranke pokušati zaključiti rasprave o okviru pregovora kako bi se počeli baviti ključnim pitanjima na sljedećem sastanku predviđenom u Jerihonu' na Zapadnoj obali.

Nastavak pregovora danas je izazvao napetost unutar izraelske vlade kad je zamjenik ministra vanjskih poslova Zeev Elkin iz Likuda, stranke premijera Benjanima Netanyahua, izrazio nadu na državnom radiju da je Tzipi Livni, ministrica pravosuđa koja predvodi izraelsko izaslanstvo, 'zauzela tijekom rasprava stavove koji održavaju cjelokupnu vladu'.

Vezani članci Zračni napad na Gazu Nakon 11 dana žestokih borbi: Dogovoren prekid vatre između Izraela i Hamasa Stanje u Pojasu Gaze - 2 Pozadina sukoba: "Problem je što je Gaza najveći kavez na zemlji. Izrael radi eksperiment nad ljudskim bićima"

>> Izrael oslobađa palestinske zatvorenike!

Elkin kao i drugi zastupnici i ministri Likuda protive se osnivanju palestinske države za koje se zalaže Livni, SAD i EU.

Izraelsko-palestinski pregovori, koji su pokrenuti krajem srpnja u Washingtonu nakon trogodišnje blokade i više od šest desetljeća sukoba, nakon Jeruzalema trebali bi se nastaviti u Jerihonu na Zapadnoj obali.

Izraelska vlada u nedjelju je najavila gradnju više od 1000 novih stanova na Zapadnoj obali i u istočnom Jeruzalemu, što su Palestinci osudili, a međunarodna zajednica ocijenila neprimjerenom odlukom. S druge strane, Izrael je u znak dobre volje pristao na slobodu pustiti 26 palestinskih zatvorenika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook