Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ratni zločin

Izraelski vojnici koristili dječaka kao ljudski štit

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelska vojska optužila je dvojicu vojnika jer su palestinskog dječaka koristili kao ljudski štit tijekom izraelske ofenzive na Hamas u Gazi.

Vojska je rekla da su vojnici, dok su pretraživali zgradu, naredili devetogodišnjem dječaku da otvara torbe za koje se sumnjalo da su u njima bombe, prenosi BBC. Korištenje civila kao ljudskih štitova smatra se ratnim zločinom. Izraelska organizacija za prava pozdravila je ove osude. Srećom, torbe koje je dječak otvarao bile su bezopasne.

Pročitajte i ovo Razorena Gaza Nastavljaju se pregovori Korak do primirja u Gazi: "Izrael je sve prihvatio i sada se čeka odluka Hamasa" Zločin protiv čovječnosti u Pojasu Gaze - 3 Potresni prizori Stotine tisuća djece gladuju, jedu hranu za konje, piju more: "Makar umrla, želim uzeti vreću brašna jer nemam čime nahraniti svoju djecu"

Organizacija je ponovila svoj zahtjev za istragu vojnih operacija u Gazi. Rat je trajao 27 dana, a počeo je 27.12.2008. zraelska vojska pokrenula je 150 istraga, a 40 njih je kriminalnih. U jednom je slučaju vojnik dobio sedam mjeseci zatvora jer je preko ukradene kartice prebacivao novac. Druga dva vojnika su optužena za upotrebu bijelog fosfora u napadima.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene