Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izraelski vojni sudovi automatski osuđuju Palestince

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelska skupina za zaštitu ljudskih prava optužila je izraelski sustav vojnih sudova da osumnjičene Palestince na Zapadnoj Obali skoro automatski dovodi do osuda.

Izvješće organizacije Yesh Din utvrdilo je da je u 2006. godini više od 99,7 posto optuženih proglašeno krivima, oko 95 posto slučajeva završilo pogodbom s tužiteljstvom te da je sudsko ročište u prosjeku trajalo samo dvije minute.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

Yesh Din je kao glavne nedostatke sudskog postupka utvrdio da su ročišta bila na hebrejskom te da osumnjičeni često nisu razumjeli optužbe, da nisu bili u stanju u cijelosti iznijeti obranu ili da nisu imali učinkovita branitelja.

Izraelska vojska je u priopćenju uzvratila kako je izvješće puno pogrešaka, krivih metoda istraživanja i pogrešnih analiza.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene