Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izraelska skupina za zaštitu ljudskih prava optužila je izraelski sustav vojnih sudova da osumnjičene Palestince na Zapadnoj Obali skoro automatski dovodi do osuda.


Izvješće organizacije Yesh Din utvrdilo je da je u 2006. godini više od 99,7 posto optuženih proglašeno krivima, oko 95 posto slučajeva završilo pogodbom s tužiteljstvom te da je sudsko ročište u prosjeku trajalo samo dvije minute.

Vezani članci Iran, ilustracija Voditelj iranskog nuklearnog programa: "Iran ima pravo poduzeti akcije protiv terorista koji su napali Natanz" Policija, ilustracija Nevjerojatni propusti sustava: Protiv oca preminule djevojčice dosad pokrenuta čak 23 sudska postupka, sedam zbog obiteljskog nasilja

Yesh Din je kao glavne nedostatke sudskog postupka utvrdio da su ročišta bila na hebrejskom te da osumnjičeni često nisu razumjeli optužbe, da nisu bili u stanju u cijelosti iznijeti obranu ili da nisu imali učinkovita branitelja.

Izraelska vojska je u priopćenju uzvratila kako je izvješće puno pogrešaka, krivih metoda istraživanja i pogrešnih analiza.