Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izraelski premijer sve nepopularniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Popularnost izraelskog premijera Ehuda Olmerta značajno je pala nakon informacija o stanju u Libanonu, nakon jednoipolmjesečnog sukoba koji je ondje pokrenula izraelska vlada.

Na pitanje jeste li zadovoljni rezultatima što ih je kao premijer
postigao Ehud Olmert, 68 posto ispitanika je odgovorilo negativno, a u istraživanju provedenom 11. kolovoza na isto ih je pitanje negativno odgovorilo 40 posto.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Ne može biti premijer ANKETA Slažete li se s odlukom Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću? Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

Na pitanje o mišljenju o najpodobnijoj osobi na mjestu premijera, najveći broj Izraelaca koji su sudjelovali u istraživanju odlučio se za šefa Likuda, glavne oporbene stranke Benjamina Netanyahua sa 27 posto glasova, zatim za čelnika radikalne desne stranke Izrael Beitenou Avigdora Liebermana, 15 posto te za ministricu vanjskih poslova Tzipi Livni 14 posto, a Ehud Olmert je dobio samo 7 posto.

Da se parlamentarni izbori održavaju na dan kad je obavljeno
istraživanje, Olmertova stranka Kadima dobila bi samo 16 zastupničkih mjesta u odnosu na 29 koliko ih ima sada u parlamentu u kojemu sjedi 120 zastupnika. 

Laburistička stranka dobila bi 15 (sada ih ima 19), a Likud bi udvostručio broj zastupnika na 24. Izrael Beitenou dobio bi
18 mjesta u parlamentu u odnosu na 11 koliko ih ima sada.

Od početka rata u Libanonu izraelska vlada i vojska pod stalnom su kritikom javnosti. 

Rezultate istraživanja objavili su listovi Haarretz i Yediot Aharonot, a provedeno je na uzorku od 500 osoba, uz mogućnost pogreške od 4,5 posto.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene